OM Schepenwerk

“De kern van onze missie gaat veel verder dan het runnen van een schip. We willen de schepen gebruiken voor het meebouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers over de hele wereld.” Vertelt Seelan Govender, CEO van Ships International. "Dit doen we door te investeren in het maken van discipelen, het bieden van (leiderschaps)trainingen, het verspreiden van christelijke lectuur en het samenwerken met lokale gelovigen en kerken."


Een steeds grotere vloot

Veel landen nodigen ons uit en het aantal onbereikte mensen groeit nog steeds elke dag. Daarom willen we onze vloot graag blijven uitbreiden. Naast het schip de Logos Hope is er sinds 2022 een tweede schip bijgekomen: de Doulos Hope. Dat is een gebedsverhoring! Dit tweede schip vaart door de Mekong-rivier in Zuid Oost-Azië om mensen in landen als Vietnam, Cambodja, Myanmar en Laos te ontmoeten en te inspireren. Elk nieuw schip krijgt een eigen ‘focusgebied’. Zo kunnen we langer in een bepaalde regio verblijven en onze relaties met de lokale bevolking verdiepen. 


Activiteiten

Naast de programma’s aan boord ondersteunen we de lokale bevolking in wat zij nodig hebben. Aan boord worden er gratis oogmetingen gedaan en brillen uitgedeeld, daarnaast bezoeken we scholen, weeshuizen en gevangenissen om ook hier mensen te bemoedigen en vertellen van Jezus. Bij natuurrampen helpen we de inwoners bij de opbouw van huizen en het uitdelen van voedselpakketten. Dit doen we samen met de lokale gelovigen en kerken. Zo kunnen we iets bereiken dat anders nooit alleen zou kunnen door een individuele kerk of organisatie. 


Ontstaan door gebed

Het schepenwerk is ontstaan door gebed. Zo stelde George Verwer, oprichter OM, tijdens een gebedsmoment voor om een schip te kopen. Het werk in India groeide explosief en er was een nieuwe manier nodig om het Evangelie te verspreiden. Sinds 1971 hebben de schepen 483 havens aangedaan, 150 landen bezocht, 48 miljoen bezoekers ontvangen en 70 miljoen Bijbels verspreid. In elke haven die wij aandoen is de Bijbel zelfs het bestverkochte boek!

Operatie Mobilisatie

Drie miljard mensen hebben nog nooit gehoord dat Jezus Christus stierf om hen eeuwig leven te geven. Zij zullen op dit moment leven en sterven zonder ooit de kans te hebben gehad hun leven aan Jezus te geven. Operatie Mobilisatie reikt uit naar de onbereikte mensen en vertelt hen het goede nieuws. Door wereldwijd te bouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers, krijgen ook deze mensen de kans om Jezus te leren kennen en vanuit relatie met Hem te leven.

Lees meer over OM

© 2022 Operatie Mobilisatie | Privacy voorwaarden