Het Evangelie voor Noord-India

“Dit is de meest opwindende en avontuurlijkste missie waar je ooit aan mee kunt doen”, vertelt George Verwer, oprichter Operatie Mobilisatie. Hij heeft dat ervaren in de ruim zestig jaar dat hij en onze werkers wereldwijd het Evangelie verspreiden. India was één van de eerste landen waar een team van OM naartoe ging om de bevolking over Jezus te vertellen. Het begin van een geweldige bediening.


In 2001 hebben onze werkers in India in samenwerking met partnerorganisaties ‘the Good Shepherd’ opgericht. Samen met lokale leiders en voorgangers hebben zij in de afgelopen jaren veel lokale kerken, scholen en klinieken opgezet. Duizenden Dalits zijn via deze projecten geholpen om uit de armoede te komen en hebben de kans gekregen Jezus te leren kennen. Op dit moment zijn er circa 2,4 miljoen christendalits in India. Dit is mede mogelijk gemaakt door jouw gift aan OM voor India, een specifieke voorganger (of andere werker)* of project in India (Voorgangers, Lectuur, Women’s work, Medische zorg en Dalit Education Centers, et cetera). 


Op een gegeven moment kregen de lokale leiders en voorgangers voldoende ervaring om zelfstandig verder te gaan. In de afgelopen jaren hebben onze werkers hun activiteiten daarom grotendeels aan hen overgedragen. Het geeft ons de gelegenheid onze missie voort te zetten in een andere regio en een nieuwe groep te bereiken: de moslims in Noord-India.


Meer over Operatie Mobilisatie

Ruim drie miljard mensen hebben weinig tot geen kans ooit het goede nieuws van Jezus te horen. OM wil dat iedereen dit goede nieuws zal horen. We geloven dat dit haalbaar is als er voor iedereen een community van volgelingen van Jezus in de buurt is. Een community waar mensen kunnen horen over Jezus, kunnen zien en leren hoe je als volgeling van Hem kan leven en hoe je anderen over Hem vertelt. OM in Nederland werkt in alles wat we doen actief mee aan het tot stand brengen van deze communities; zowel direct als indirect.


Lees meer over OM

© 2022 Operatie Mobilisatie | Privacy voorwaarden